طريقة عمل المكرونة النجريسكو (مكرونه بالفراخ)
وطبعا الطبق ده ايطالى
وطبعا منقول
مع بعض التعديلات من اختكم في الله
نبتدي الشغل
لأ لأ
الاول اسيبكم تحضرو
المقادير
كيس ونص مكرونه شرائط او سباغتي
دجاجه
جبنه رومي ( تركي بلهجتي السكندريه) مبشوره
مقادير خلطه البشاميل
3 اكواب حليب
نصف كوب طحين ( دقيق )
بيضه
مرقه دجاج
فلفل اسمر وملح
ملعقه سمن كبيره
مم؟
خلاص ؟؟
نبتدي العمل
استعنا بالله
أولا
نجهز المكرونة ونسلقها ونتركها جانبا
ثانيا
نسلق الدجاج
ثالثا
نقطع الدجاج قطع صغيرة بدون العضم والجلد وبعد كدا نتركها جانبا:
رابعا
نجهز الباشميل ازاي بقى؟
نخفق البيضه مع مقدار من الملح والفلفل
وبعدين
نضع ملعقه السمن في القدر ونتركها لتقدح
وبعدين نضيف الدقيق ونقلب شويه وبعدين
نضيف الحليب
ومرقه الدجاج
والبيضه ( المخفوقه ام ملح وفلفل) تباعا
ونقلب تقليب مسمتر
الى ان يتماسك الخليط قليلا
ويراعى ان بشاميل النجريسكو
اخف قليلا من البشاميل الخاص بالمكرونه البشاميل
خامسا
نضع الدجاج المقطع والجبن الرومى المبشور والمكرونة على الباشمل ويقلب
سادسا
نضع الخليط في القدر البيركس ويفضل ان يكون قدرا عميقا
سابعا
نرش الوجه بقليل من الجبن الرومي
ثم ندخل الخليط الى الفرن
حتى يتم تحمير الوجه
وتقدم
وبالهناااااااااااااااااااااااااا